петък, 30 септември 2011 г.

"Корабът с белите платна"

       Тази малка литературна пародия в заглавието всъщност описва доста точно следващата ми торта. Тя беше за рожден ден на възрастен мъж, бивш морски капитан. Идеята бе да направя ветроходен кораб с платната и с въжетата около тях. По принцип избягвам многото неядивни украси и конструкции, а при един такъв кораб те не могат да бъдат избегнати. Тъй като тази торта не беше предназначена за детски рожден ден, реших все пак да направя изключение. 
       Първоначално смятах да не слагам поне "такелажа", а само платна с опора от дървено шишче, изработени от ядивна хартия за фотодекорации. Не мога да не призная обаче, че резултатът изглеждаше някак незавършен. Добавих въжета от телчета, които се използват в сладкарството за изработване на дръжки на цветя и така всичко си дойде на мястото:



Изглед отпред
Изглед отзад




















       Разбира се, разположението, вида и броя на въжетата са по-скоро естетични, отколкото действителни. В крайна сметка ветроходството никога не е било силната ми страна!


       Ето и по-близък поглед към някои детайли / не от въжената част!/:


       Тортата под "обшивката" на кораба беше за около 15 човека, с шоколадов блат и два вида крем - портокалов с маскарпоне и тъмен шоколад с портокалови корички.

Няма коментари:

Публикуване на коментар