Декорирани курабии

Сладки за осми март.Украсата е от фондан и посипки,за блясък елементите са обработени с перлен спрей.

Коледните меденки в ляво са украсени с роял айсинг и различни посипки.В дясно са сладките за Halloween,които са с украса от айсинг и фотодекорации,кексчетата са шоколадови с пълнеж от течен шоколад и покритие от фондан.


Меденките са най-старите ми и любими сладки, правя ги от години всяка Коледа.Правила съм цели "комплекти" за украса на елхата, а за връх служи малка медена къщичка.Траят доста дълго, случвало се е децата да си ги пазят до следващата Коледа!

     Понякога украсявам сладките само с бяла глазура/роял айсинг/, а друг път са по-шарени/добавям сладкарски бои към айсинга/.Добър ефект се получава при използването и  на моделираща маса/съхнеща и несъхнеща/ за  релефни орнаменти по сладките.Различните видове посипки и брокати също имат своето място.Върху бисквитката може да се сложи като елемент от украсата миниатюрна фотодекорация.Въобще възможностите са изключително много,всичко зависи от фантазията ви!
  
    Други бисквити, които много харесвам,са маслените бисквити.
Те са по-крехки от меденките и са доста вкусни, стават и по-светли след изпичането и добре се украсяват. Могат да се правят и на клечка.

    Различни бисквитки могат да се правят за допълнение към торта или за подарък, като се опаковат самостоятелно.


     Независимо от повода за направата на сладките и от вида на украсата им,те са голям източник на радост за децата ми.Обикновено се налага да отделя тесто специално за тях,за да могат да изрязват,пекат и украсяват,както си искат.Дано един ден да искат да го правят и сами,тогава ще си е струвало труда.Момичетата ми се отнасят много сериозно и съсредоточено към украсяването на сладки,както всъщност и аз самата...то май това е работа за непораснали деца!За мен освен работа украсяването на дребни сладки е и истинско забавление.


   В "Рецепти" съм описала как приготвям някои от любимите ми дребни сладки.Успех на всички,които искат да ги пробват,и не забравяйте да ги украсите! 

             Галерия сладки