ТортиДетски торти
  

Празнични торти
                                                                                                                   
Тематични торти


                                                                                                                                                                                                                                                                            Това са някои по-стари торти, които съм правила. Видовете кремове и блатове могат да са най-различни. В "Рецепти" съм споделила тези, които най-много харесвам. По принцип предпочитам сама да приготвям всичко, понякога ползвам само готови пандишпанови блатове. Украсата  е от готова или домашно приготвена моделираща маса на базата на захар, глюкоза, нишесте, а също и от марципан. Рисунките и оцветяването са с бои за сладкарски цели и всички фигурки и допълнения по тортите се ядат. Понякога вмъквам в украсата и фотодекорации от вафлена хартия. Основното ми увлечение все пак е към моделирането на фигурки от захарно тесто.

   Има много места, от които черпя идеи за направата на тортите. При моделирането ползвам картинки от книжки, детски играчки, снимки на животни и цветя. Съществуват много сайтове със снимки на торти, подредени по теми, които често показвам на приятелите си, за да се ориентирам как точно биха искали да изглежда тортата, която желаят.


   При по-специални случаи съм правила торти на по 2-3 етажа, или "наклонени" торти. Те се правят така, че всеки етаж е отделна торта и се нарязва отделно.

   Хубав подарък за дете или възрастен са мини-тортичките - те са големи около 15/15 см и са с тематична украса отгоре.

      Тук може да разгледате моите досегашни творения:

       
    Напоследък съм правила предимно "бутикови" торти за деца или възрастни, но ето някои от тези, които са били повече за ядене, отколкото за гледане:


Тирамису
Ягодова с ванилов крем и марципан