неделя, 6 януари 2013 г.

Следновогодишно 1- ретроспекция на захарни фигурки

       Ето че дойде и новата 2013 година! Пожелавам на всички тя да е по-щастлива и весела от предишната и да донесе много нови интересни преживявания и занимания!
       Що се отнася до мен, аз ще "открия сезона" с някои неща от 2012-та, които не успях да представя своевременно. Те ще бъдат предмет на тази и следващите три публикации.

       Първо искам да покажа някои захарни фигурки, които изработих самостоятелно, без да правя торта към тях. Част от фигурките все пак бяха предназначени за украса на собственоръчно направени от близките на рождениците торти, а друга част бяха замислени като подарък и бяха композирани върху подложка.

       Започвам със снимките по реда на изработката им!

          1. МИКИ  И  МИНИ  МАУС  НА  ПИКНИК


       Желанието на майката беше да са фигурки на Мики и Мини, които тя да разположи върху нейна тортичка, като аз трябваше да реша как да ги изобразя точно. Не знам защо, но винаги първо си ги представям на пикник на някоя полянка, като Мики яде някой от любимите си сандвичи....Ето ги и героите по-отблизо:

Започваме с дамите....

....и после идват кавалерите!












       Разбира се, освен главните фигури направих и някои дребни неща, които да поосвежат композицията. Имаше тортичка на покривка, но най-типичен елемент ми е всъщност кошницата за пикник:


     

     2. СКУБИ-ДУ  И  ШАГИ 

       Това са двама любими мои герои, които по стечение на обстоятелствата се оказаха такива и за малкия Ники, син на учителката по немски на Бояна. В хода на редовните ни срещи с нея доста се сближихме, тя самата изработва страхотни неща от филц и прежда, които можете да разгледате тук. Също така Ася обича и да приготвя сладкиши и поиска да направя фигурки за украса на нейната торта за рождения ден на Ники. Тортата беше по-големичка, съответно и фигурките станаха такива, и ги разположих върху специално оформена за целта захарна паста:


       Това е една от типичните за двамата герои пози, която ми е много любима / в другата Шаги е "гушнал" уплашения Скуби..../. Ето как изглеждаха те, погледнати от друг ъгъл...

Оттук..
...и оттук











                         
                                   ....и по-отблизо:





     3. АВТОМОБИЛ......С  КОТКА  И  ГИРИЧКИ  ВЪРХУ  ГОРЕЩИЯ  ПОКРИВ!

       Това вече е една от композициите върху подложка, предназначени за подарък. Колата, както във всичките ми опити с автомобили досега, беше BMW - явно това е най-предпочитаната марка, поне що се отнася до тортите....Освен това тук включих и някои други любими неща на рожденика - фитнес /представен с гирички/ и котка:



       
       Е, колите не са сред любимите ми неща за изработка, и това подобие има доста недостатъци - очевидно неприязънта ми съм тях в реалния живот си казва думата.....От друга страна фигурката беше и доста малка, за да мога да към крайно прецизна в детайлите.


     4. И  ПОСЛЕДНО  ......

       Това всъщност е последното ми творение за 2012-та година. Този път трябваше да изработя композиция от фигури за подарък на млада жена, която е бременна, а от друга страна й предстои дипломиране. Получих и снимка на момичето, така че се постарах да наподобя основните акценти във външния й вид:


                           И две снимки от друг ъгъл....

Поглед отдясно...
...и отляво











       Това беше от мен за днес - очаквайте скоро продължение за непубликуваните торти от края на миналата вече година!

2 коментара:

  1. Добър ден,
    Искам да попитам каква е цената на фигурките на Мики Маус и Мини Маус?

    ОтговорИзтриване
  2. Добър вечер искам да попитам колко струва тази торта де то е сас емо 11

    ОтговорИзтриване