четвъртък, 31 май 2012 г.

Lalaloopsy - 2 - нова версия на темата с кукличките

       Отново се налага да използвам дума на английски в заглавието, но и това име не може лесно да се преведе на български! Да поясня - става дума за малките куклички с копчета вместо очи, които са на мода напоследък сред по-малките момичета.
       Преди няколко месеца моята дъщеря Гергана поиска тортата й да е украсена с тях. Резултатът можете да видите тук. Наскоро обаче дойде време да направя торта за нейната близка приятелка и наша съседка София. Минахме през много варианти, докато се подготвяхме за това - първо щеше да е котка на възглавничка, после щеше да е с Малките домашни любимци /Little pet shop/ и т.н. Софи, общо взето, всеки ден се запалваше по нова идея, но накрая видя снимките на Герината торта и може би силно се повлия от нея /или от нейните любими напоследък играчки/. И дума не можеше да става обаче за съвсем еднакви торти и аз се напънах да измисля нещо различно и свежо.
       Този път вдъхновението ми дойде от един голям комплект с аксесоари и къща за кукличките, който ние имаме у дома, а и Софи щеше да получи скоро като подарък. Ето тук може да го видите - той е с къщички на дърво, свързани с люлки, въжета, има и една обикновена къща и много дреболии. Реших тортата на София да е нещо като страната на кукличките Lalaloopsy:

Изглед отпред
Отпред - с другата кукличка
Любимата кукличка на Софи













       Тук определено снимките ще са повечко, тъй като от всички страни на тортата имаше различни неща:

Отстрани - още една от кукличките тук
      
       Голямото дърво беше моята гордост - като цвят и форма съвсем приличаше на това от комплекта. За да придам обем на дърветата и храстите, отново използвах бонбони оризон, слепени с желирани бонбони маршмелоуз и покрити впоследствие с моделираща маса. Някои от въженцата успях да направя също изцяло ядивни, но това, което виси надолу, е истинска оранжева връвчица:

Поглед отстрани и отгоре
Дървото и последната кукличка
 
       Като състав Софи и майка й обичайно имат предпочитания към по-леките торти, но обичат много и шоколад и този път по мое предложение направих любимата ми торта с шоколадови блатове, ягоди, крем от маскарпоне, рикота и млечна сметана. Точната й рецепта може да видите в съответния раздел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар