събота, 25 февруари 2012 г.

Тортите на Гери

       Най-накрая дойде ред и на тортата за рождения ден на малката ми дъщеря Гери. На 20-ти февруари тя навърши седем години. Както си му е редът, направихме празненство у дома, естествено и торта за него. Каква да бъде тя обмисляхме доста отдавна - поне от месец. Преминахме през много варианти, които включваха ябълка с червейче в нея, героите от компютърната игра "Club Penguin" и т.н. Накрая се спряхме на варианта с любима играчка. Няколко дни преди рождения ден се бях настроила да правя торта с кукли от серията Monster High / за тези, които не знаят, това са новите барбита, но с вид на вампири, върколаци, морски чудовища и още ужасии /. Те са труднички за моделиране и си признавам, че си поотдъхнах, щом разбрах за поредната смяна на темата - този път окончателна. Ето кои трябваше да са главните герои на тортата:

Оригиналните куклички от серията Lalaloopsy
       
       Това са миниатюрни кукли със копчета вместо очи и с различни животинки и аксесоари към тях. Реших да направя една голяма пъстра и "крива" торта с фигурките навсякъде по нея:

Изглед отпред
Изглед отстрани
Изглед отстрани
      
       Трябва да кажа, че изключително се забавлявахме с моделирането на фигурките. Включиха се и децата - този път тортата си беше за тях! Бързам да ги похваля - по-голямата Бояна съвсем сама направи една от кукличките, които сложихме /тази с розовата рокля и панделките по нея/, а рожденичката пък направи животинчетата. Май скоро ще имам квалифицирани помощници в къщи!

       Ето как изглеждаха куклите отблизо:

Тази отгоре е най-важна - тя е любимата на Гери!
     
        Както обикновено, за нашите рождени дни експериментирам с вида на тортите. Този път децата бяха единодушни, че искат "бяла" торта - и те като мен не са любители на шоколадовите. Решихме да е кокосова и аз изпробвах две различни рецепти за различните етажи. И двете бяха доста вкусни. Рецептите за блатовете и крема /почти еднакъв за двете/ можете да прочетете тук и тук - те са в два от блоговете, които много харесвам и следя.

       Всъщност за рождения ден на Гери направих две торти - тази, която вече показах и една за почерпката в училището. Първоначално мислех да поръчам готова. Когато казах това на дъщеря ми, тя ми отговори: "А може ли да я покриеш отгоре да е зелена, да има едно зайче, което да държи копче, и да стърчат цветенца и пчелички?" След тази реплика аз се залових да направя и втората торта, защото май щеше да е по-лесно така. Е, сменихме зайчето с мече и пчеличките с копчета. Въобще тазгодишните торти на Гери бяха с много копчета, които направихме със силиконова формичка - една ценна придобивка.

Изглед отпред
Мечето и копчетата
      
       И тази торта беше нова за мен - с бананово-ананасов блат и крем със сирене "Филаделфия" - много ароматна и сочна. Рецептата за нея може да видите тук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар