четвъртък, 8 декември 2011 г.

Торта за първи рожден ден

       Дойде ред да покажа отново с голямо закъснение и една "бебешка" торта. Направих я за рождения ден на малко момиченце - Петра. Първият рожден ден е малко труден за избор на украсата - дечицата са прекалено малки, за да имат някакви подчертани интереси, а и родителите често за пръв път се сблъскват с този проблем. Така беше и в този случай. Хубавото е, че имахме възможност заедно с майката и таткото на Петра да разгледаме доста снимки на торти /и играчките на малката/ и да обсъдим възможностите. Накрая се спряхме на два варианта - или да е с любимата играчка /тя беше кръстоска между крава и динозавър, доста сполучлива между другото/, или да е с гумено пате във ведро. Патето надделя и единодушно решихме да е в наситени, ярки цветове, за да грабва погледа и на по-малките. Щеше да има и ведро, и градинка с цветя, тъй като тортата трябваше да е за около 25 гости.

 
       След като бяхме уточнили подробностите, се залових за работа. Изпекох ванилови блатове и се захванах да търся под дърво и камък замразени боровинки - сякаш нарочно бяха изчезнали от всички магазини! След като се справих и с този проблем, сглобих двата етажа на тортата и се захванах с веселата част - украсяването.

Изглед отпред
 
Отстрани
       
       Патето определено се получи, както ми се искаше - наситено жълто и много гладко, точно като гумените патета. За да получа "дървения" ефект на ведрото и оградата, използвах съответната релефна матрица, нарязах моделиращата маса на ленти и ги боядисах отгоре с кафява боя.
       Ето някои детайли от тортата отблизо:



Надписът
Цветната градинка


 За моя радост, както в последствие видях на снимка от рождения ден на Петра, макар и мъничка, тя беше забелязала патенцето и по свой начин го беше оценила по достойнство:


ЧРД, Петра!



Няма коментари:

Публикуване на коментар