понеделник, 5 декември 2011 г.

Костенурчето Франклин и неговите приятели

       Започвам да пиша отново с доста голямо закъснение. За това има две основни причини /без да споменавам мързела/. Първата е, че за моя голяма радост сменихме фотоапарата си с далеч по-хубав, което стана причина да направя на всяка от тортите поне по петдесет снимки, и подборът и обработката им се проточи. Искрено се надявам с течение на времето да успея да намаля тази бройка! Втората причина е, че и натоварването ми междувременно не беше малко, така че след тази публикация все още ще съм изостанала с три торти назад, но се надявам скоро да успея да представя и тях.
       Сегашната тема е свързана с костенурчето Франклин от едноименните книжки и филмчета. То се оказа любим герой на четиригодишно момченце, за което трябваше да направя торта по случай рождения му ден. То много искаше на тортата да бъде не само Франклин, а и неговите приятели - Мечо, гъсочето и бобърчето. Наложи се да направя известни справки по въпроса за вида им, разглеждайки илюстрациите, защото признавам, че предварително не бях много навътре в нещата. Обмислях идеята цялата торта да бъде като кръглата къща на костенурчето, но в крайна сметка се получи малко по-различно нещо:

Отпред
Отстрани
Отстрани










Отзад
      
       Стана една доста забавна и есенна торта, може би защото много обичам есента! Както се вижда, къщата на Франклин все пак фигурираше, макар и като фон, и всички животни се получиха близки до нарисуваните. Ето някои снимки на героите в по-близък план:













     

       А ето и подробности от къщата и градината / извинявам се, ако снимките ви идват в повече, но не можах да се въздържа /:

Вратата
Пейката






Градината
Градината










       Работата по детайлите този път ми достави огромно удоволствие, особено като се има предвид дългата серия коли, камиони и влакове преди това - явно съм имала нужда от нещо по-приказно за тонус!

       Вътре тортата беше бяла еклерова.

1 коментар: