вторник, 3 януари 2012 г.

Една лятна торта посред зима

       Ето че дойде и новата година! Желая на всички много здраве и късмет, и дано хубавите неща, които ни се случват, да са повече от лошите! За мен лично 2011 г беше една добра година, и не на последно място причина за това са многото торти, които направих. Те ми доставиха истинска радост и внесоха разнообразие в ежедневието ми, макар и с цената на повече работа.
       По отношение на снимките, които искам да покажа тук, те все още принадлежат на миналата година. Времето не ми стигна да ги представя своевременно. Това може би не е фатално, тъй като тортата на тях и без това е изпреварила сезона си и е откровено лятна! Направих я за рождения ден на моя приятелка преди около месец. По отношение на украсата тя имаше едно основно желание - да е нещо на морска тема. Обсъждахме и нещо хавайско, и коктейли на плажа, и пътувания, но в крайна сметка остана аз да реша сюжета в детайли. Е, алкохолните мотиви ми се видяха малко скучни, а Хаваите вече доста ги разработих, така че в главата ми се завъртя Гърция /още повече бяхме ходили заедно там на почивка/. Поразгледах малко пейзажи и попаднах на снимки от остров Санторини, които дооформиха идеята:

Изглед отпред
Изглед отзад
Изглед отстрани

Изглед отстрани
       Пейзажът си е пейзаж, но трябваше да има и нещо с по-лично:

       Тортата беше още един шоколадов експеримент - с новият ми фаворит за блат и кремове с намек за "Мохито" - бял с вкус на мента и лайм и кафяв с вкус на ром и кафява захар. Точният състав може да видите в раздела "Рецепти".


      


2 коментара: