понеделник, 24 октомври 2011 г.

За почитателите на Майкъл Джексън и още нещо

       Този път  ще представя една торта, чиято украса е свързана с Майкъл Джексън, както споменах в заглавието. Тя беше доста блестяща в буквалния смисъл на думата - брокатеният прах, който използвах за покритието й, още не може да бъде напълно почистен от кухнята ми. Реших, че няма да е уместно да се опитвам да правя фигурка на певеца, защото едва ли ще бъде разпознат - освен ако не успея да го докарам в някоя от култовите му пози. Вместо това заложих на фотодекорациите като вмъкнати елементи и на някои типични аксесоари, както ще видите на снимките:


Изглед отпред

Изглед отзад

       На снимките блясъкът доста се е позагубил, но си беше лъскава! Ето и по-близък поглед към някои детайли:

Главата с шапката и ръкавиците
Не се мина и без типичните пози









                 Тортата беше шоколадова с ягодово желе и крем с маскарпоне и парченца черен шоколад.

      

       Почти по същото време направих и една малка тортичка, имитираща украсено кексче, но в по-голям размер. Тя беше по молба на съученичка на дъщеря ми / за нея беше предназначена "кривата"торта от предишната публикация/ - този път рожден ден имаше майка й. Според нейното желание украсата беше предимно в лилавата гама, с цветя отгоре. Постарах се да не я разочаровам:


       "Кексчето" беше с височина около 20-25 см и диаметър 10-15, приготвих го в специална форма, в която се изпичат отделно основата и "шапката". Блатът беше бадемов, а при съединяването на двете части ги издълбах в средата и напълних кухината с крем с вкус на яйчен ликьор.

       След тези последни творения с удоволствие пристъпвам към подготовката за Хелоуийн, който съвсем наближава!

Няма коментари:

Публикуване на коментар