четвъртък, 12 април 2012 г.

"Маша и мечокът"

       Пренасям се за малко на руска вълна - с помощта на една торта, свързана с руското анимационно филмче "Маша и мечокът".Като изключим героите, то няма много общо с класическата руска приказка, но е нещо, което си струва да се гледа - чаровно, приказно и смешно. За тези, които не са попадали на него, пускам линк към един от епизодите му, който много ми допада:




       Тортата, която трябваше да направя, беше за рожден ден на двегодишно момиченце, и беше по-голяма по размер. Това ми даде възможност да пресъздам с повече подробности нещо като сценка от филмчето, с къщата на мечока, поляната и гората около нея, и, разбира се, героите:

Отстрани
Отзад



       И понеже украсата беше доста детайлна, ще покажа повече снимки от по-близък план:

Маша

Мечокът

Къщичката на мечока

Надписът - имитира този във филмчето




























       
       Докато работех по тортата, отделих малко време да направя постъпкови снимки как изработвам отделните фигури, с които в скоро време ще попълня новата страница в блога "Стъпка по стъпка". По състав тортата беше по-лека, подходяща и за малки деца - с бисквитени домашни блатове, крем с маскарпоне, рикота, млечна сметана и праскови, и в средата бишкоти за тирамису, потопени в прасковен сироп.

       С тази торта започва за мен една по-дълга "руска" серия, тъй като след великденските празници ще се включа с моя торта в едно благотворително мероприятие - изложба на торти, сладки и захарни фигури, което ще бъде с такава тематика. Каня и от мое име всеки, който се интересува от подобни неща, да присъства. Освен че ще може да закупите прекрасни лакомства за вашите деца, там ще представят свои торти повечето от най-добрите непрофесионални тортени декораторки в България, и такива от Русия. По-подробна информация за събитието може да прочетете тук.

1 коментар:

  1. Здравствуйте! Я очень рада, что вам понравился мой блог. Сегодня записалась на Ptitchef, но не понимаю как надо поместить мое лого. Попробюу снова поскорей!

    С поздравлением, Мария Шик

    ОтговорИзтриване