четвъртък, 26 април 2012 г.

Две торти и половина

      Е, тортите всъщност са си само две. Едната от тях обаче, както ще видите, е за братче и сестриче с общ празник и е разделена на две отделни части. Като замисъл и трудоемкост тя е по-сложна от една обичайна, но все-пак по-лесна от две - оттук идва и "половинката".
       Идеята при изработката на тази торта беше да има по нещо за всеки от рождениците, които празнуват заедно. Малко ми беше трудно да обединя в стилово отношение двете части, защото дечицата са момче и момиче, а и на различна възраст. Момиченцето искаше украса в стил "Хана Монтана", а момченцето - нещо, свързано с "Колите"-2. В крайна сметка реших да има по една фигурка за всеки, но същевременно да разделя тортата на две половини, които да са украсени по сходен начин, но с различни цветове и дребни елементи. Ето какво се получи:


       За "модел" на момичешката фигурка ползвах една снимка на Хана Монтана и оттам взех идеята за роклята, обувките и ръкавицата:


       По отношение на колата - постарах се да наподобя един от героите в "Колите"-2 - Фин МакМисъл /слава богу, този път не трябваше да правя Макуин/:


      
        Ето и две снимки откъм двете отделни половини:


Половината на Ели
Половината на Влади












       Вътре тортата беше бананово-кокосова - по рецептата, която съм дала в този раздел.

       
       Втората торта, която ще покажа тук, беше за шестгодишно момиченце, дъщеря на моя колежка. Тя трябваше "непременно" да е с Дора изследователката от едноименното анимационно филмче. Тортичката беше малка - за 10-тина човека, но успях да вместя Дора и нейната маймунка, както и още някои герои и детайли:

Изглед отпред
Отстрани
Отстрани














       И една последна снимка - на героите по- отблизо:


            По съдържание тортата с Дора беше вита с леки шоколадови блатове, бял крем с маскарпоне и сметана и ягоди.
          Повече снимки с подробности от двете торти може да видите на страницата ми във Фейсбук /линкът в дясната лента на блога/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар