сряда, 9 ноември 2011 г.

Левски - ЦСКА или да паднеш с достойнство

       Тази торта е резултат от един загубен бас на футболна тема! Обзалагането стана преди последния мач между "Левски" и ЦСКА, загубилият фен трябваше да почерпи. Е, "Левски" падна и привърженикът на отбора реши да поръча торта като почерпка. Независимо от резултата на мача обаче той не можеше да падне толкова ниско, че да поръча "червена" торта - тя трябваше да си е в цвета на "Левски"! Реших да направя футболен стадион с топки в средата, а около стадиона да има увито синьо-бяло шалче. За модела на шалчето влязох в сайта на "Левски" , там разучих обстойно и емблемата /аз принципно не съм голям футболен запалянко/. Ето какво се получи:


 
Изглед отзад
Изглед отстрани














         От цялата работа по тортата най-много ме затрудниха футболните топки с размер горе-долу колкото топчето на близалка. Изрязах много дребни шестоъгълничета и петоъгълничета, но при сглобяването нещо не си паснаха идеално, та долните страни на топчиците не бяха за пред хора. Следващият път ще трябва да ми помага някой математик! Така изглеждаха прословутите топки по-отблизо:


        
    Имаше и една синя топка отпред при герба, така че украсата стана откровено "левскарска". Това се казва да загубиш достойно баса!
  Все пак имаше известни притеснения дали спечелилият фен на ЦСКА въобще ще иска да погледне тортата, камо ли да я яде - още повече ставаше въпрос за 10-годишно момче. Но той не се обиди, похапна от нея /без синята част от украсата!/ и дори си запази една от футболните топки /естествено, не синята/. За утеха му бях направила една меденка с емблемата на любимия му отбор:


Знам, че има шест листенца, а не пет, но просто не се събраха - все пак всички детайли са много дребни

   Тортата беше за десет човека, а със съдържанието експериментирах леко - тя е със шоколадов блат, и бял крем с бадемов крокан и круши.

Няма коментари:

Публикуване на коментар