петък, 13 септември 2013 г.

Нова порция анимационни герои

       Заглавието тук е малко подвеждащо - всъщност тортите не са никак нови.....Напоследък не успявам своевременно да представя всяка една торта, а и не винаги имам какво да споделя за направата й, освен това, което по-детайлните снимки могат да предложат. Ето че дойде време да покажа доста импровизации на тема анимационни герои - а такива не липсват в главите на днешните дечица! Ще наблетна повече на снимките, защото в повечето случаи разяснения не са необходими.

       Ако започна по хронологичен ред, първа ще е тортичката за именния ден на дъщеря ми Боби. Макар и вече на ръба на пубертета, тя избра Спондж Боб като обект на украсата - но с една малка подробност: той носеше модните "мустаци":       Тортичката, както се вижда и от снимките, беше мъничка, колкото за 10-тината гостенчета, кокосова на вкус.Тук си позволих да експериментирам с покриването. Смесих няколко цвята зелено в екструдера и започнах да изтисквам дълги ивички, които после разстлах гъсто върху тортата и притиснах финално с уреда за заглаждане на фондан. Това вероятно трудно щеше да ми се удаде с по-голяма торта, а и отиде доста повече фондан от очакванията ми, така че едва ли ще ползвам често този метод, макар че се получи интересен ефект. В допълнение към почерпката за партито имаше и кейк-попсчета:                                                                        ----       Следващата торта е на тема Мики Маус и приятели - с любимата ми зимна тематика. Тук най-голямото предизвикателство беше да направя ски-влек / по желание на родителите на малката новоизлюпена "скиорка"/. Е, удаде ми се, но с помощта на доста неядивки елементи, което е неизбежно в такива случаи. Иначе тортата стана едно от любимите ми творения напоследък, може би защото много обичам зимните теми....

Изглед отпред
       Тук ще си позволя да дам малко повече снимки в детайли:


       Освен зимните сюжети всъщност и самите герои ми са приятни за моделиране и възбуждат фантазията ми, така че резултатът не се размина с очакванията ми!

                                                    ---

       Следваща поред е още една зимна торта с един доскоро непознат за мен анимационен герой - пингвинчето Пингу. Тук наблегнах на по-едрите фигурки, за да впечатля малкия рожденик:


       Както обикновено, при фигурки с такъв размер използвах оризонова основа, за да не се деформират при съхненето. Ето и по-детайлни снимки на героите:

С тюленчето-пакостник
....и най-малкият участник
                                                                               -----


       И накрая ще завърша с едно филмче, което ми стана любимо в последно време, макар че се запознах с него изцяло покрай правенето на торти - Маша и мечокът. Тук се вдъхнових от епизодът "День варенья" - можете да се посмеете с него по-долу:       Ето какво сътворих аз, след като си го припомних наново:       Признавам, че тук се заиграх с детайлите, но това е една от темите, по които мога да добавям нови и нови подробности безкрайно....явно малко ми е било моделирането с пластелин в детска възраст!

       И тъй като анимационните сюжети наистина преобладават сред предпочитаните теми за тортена украса, очаквайте продължение с още една серия герои съвсем скоро!

3 коментара:

 1. Прекрасни са, Спoндж Бoб и Маша са ми любими :)

  ОтговорИзтриване
 2. Благодаря ти! Аз на Маша винаги й се радвам много, направо прекалявам с детайлите по тортите на тази тема...

  ОтговорИзтриване
 3. 2017 ford fusion hybrid titanium
  2019-05-01 titanium ion color · Tagged with titanium vs steel fusion titanium | 2020-04-01 · Latest posts · titanium ion color Videos titanium mountain bikes · Photos · titanium dioxide skincare About Us.

  ОтговорИзтриване