сряда, 4 април 2012 г.

Мъпет-шоу или "Mahna mahna"


       Тази публикация е свързана с една торта, чиято украса беше свързана с героите от Шоуто на мъпетите. Противно но това, което може да се помисли, идеята за нея не идва от актуалното напоследък филмче по кината, а от нещо по-старо - култовото изпълнение на песничката "Mahna mahna" /по липса на превод го оставям, както си е/. Ако искате, може да си го припомнитe сега:



       Това клипче се оказа любимо на рожденика - тригодишно момченце. Като чух, много се зарадвах, защото и аз го харесвам, а и моите деца дълго време го гледаха всеки ден. Идеята за украсата на тортата се оформи от само себе си - главните фигури щяха да са "изпълнителите" на песента. Все пак отстрани щеше да има и други фигурки, за да могат всички гостенчета да си вземат, но те щяха да са под формата на апликации. Реших да ги направя на сцена:

Изглед отпред

Отстрани

Отстрани














         Работата по тортата потръгна добре и ми беше приятна, като изключим множеството косъмчета по главните герои - още ми държеше влага от таралежите, които правих наскоро. Единственото притеснение, което изживях, бе дали успешно ще изправя завесата накрая - тя съхнеше от два дни в къщи и ако се беше счупила, нямаше да мога своевременно да изработя нова. Е, както може да се види, и това мина успешно и замисълът ми се осъществи в пълен обем.
  
       Ето и "изпълнителите" на сцената по-отблизо:




       Тортата беше този път по-различна по вид. Използвах домашно изпечени бисквитени блатове, ягоди, крем от маскарпоне, рикота и разбита млечна сметана, а по средата вмъкнах един слой бишкоти за тирамису, сиропирани с ягодов сироп. Обещавам в най-скоро време да покажа и тази рецепта в съответния раздел.

Няма коментари:

Публикуване на коментар