събота, 8 декември 2012 г.

Отново симпатични мечета и бебета

        Като се замисля, едно от най-любимите ми за гледане и правене неща са плюшените мечета. Като майка на две не съвсем пораснали момичета притежавам в къщи значителна бройка от тях, и въпреки това не мога да се удържа да не купувам и нови по различни дребни поводи. Това особено много важи за мечетата от серията "Me to you"" /или tatty teddy/ - те са сиви, със синьо носле и кръпки, както и за тези от серията "Forever friends" - те пък са светлокафяви и без кръпки. Досега два пъти съм правила торта със сивите мечета - един път в ранните си "тортени" дни за рожден ден на малката ми дъщеря, и втори път съвсем наскоро /резултатът може да видите тук/. За моя радост през миналия месец имах възможност да изработя и кафявото мече като тортена декорация.
       Изборът на тема за украсата на тази торта беше оставен изцяло на мен. Идеята беше да има някакво симпатично животинче, така че образът на мечето веднага изплува в главата ми. Е, за дизайна няма какво толкова да обяснявам, постарах се резултатът да е по-изчистен и с акцент върху фигурката:

Отпред

Отстрани

       За позата на мечето с подаръка се вдъхнових от едно магнитче, което имаме в къщи. Изработването на украсата не налага някакви специални обяснения от моя страна, а начинът, по който е направено мечето, е същият, който съм показала в раздела "Стъпка по стъпка". Ето снимки в близък план:





       По състав тортата беше шоколадова с крем на основата на маскарпоне, сметана и вишни от сладко.

    
       Втората тортичка, която искам да покажа тук, също има и някое и друго мече по нея, но темата беше посрещане на новородено бебенце. Казвам "тортичка", защото тя наистина беше доста малка - за 10 човека, а в допълнение към нея изработих и няколко кексчета с украса в същия стил. Реших да я оформя като бебешко легло, в което да спи детенце:



       "Стените" на леглото, както и луната и звездите, подготвих един ден предварително, докато тортата стягаше в хладилника. После покрих със светлосиня захарна паста, прилепих страниците и добавих ъгловите колони. От всичко обаче най-много ми хареса как стана дървеният под на подложката...Ето и тук две снимки отблизо:

Бебчето
Играчките пред леглото










       И тази торта беше шоколадова, но с щоколадов крем и банани.

Няма коментари:

Публикуване на коментар