понеделник, 16 юли 2012 г.

Бен 10 и извънземните

       В най-горещите дни отново не останах без работа. Доста е неприятно да печеш блатове и да боядисваш захарно тесто при такива температури, каквито имаше напоследък, а освен това всичко става по-бавно и трудно - и изработката на фигурки, и охлаждането на кремовете, и стягането на самата торта. Въпреки това през последната седмица направих цели три торти. Първата от тях беше най-трудна за мен, защото ставаше дума за тема, която не ми е особено позната и близка. Нали съм с две момичета в къщи, филмчетата за Бен 10 и неговите превъплъщения са ми убягвали досега. Наложи се бързо да вляза в час, трябваше да направя освен самия Бен 10 и максимално голям брой извънземни /или може би мутанти?/ по желание на рожденика Христо. Миналата година той беше на вълна "Колите" и тогава нямах никакви проблеми, тъй като там съм доста навътре в нещата. Сега обаче получих специални инструкции за броя на чудовищата и съответно снимка на много от тях. Да си призная, отначало мислех, че Бен се бие с някакви такива мутанти, но дъщерите ми ме осведомиха, че се превръщал в тях с помощта на прословутия часовник, и че това не били мутанти, а извънземни. Оказа се, че те поназнайват нещичко все пак, дори знаеха имената на чудовищата. Е, и аз изгледах една-две серии и бях готова да започна. Мутантите-извънземни ми потръгнаха много и направих в изобилие, както и се искаше. Най-трудно ми беше с Бен 10, който реших да сложа изправен отгоре на тортата. В крайна сметка и той изсъхна и всичко беше готово за сглобяването:

Отстрани
Отстрани











Отзад


       Ето и Бен 10 по-отблизо:



       А ето и някои от извънземните. По обясними причини няма да им пиша имената...








       Тортата е боядисана в зелените нюанси с помощта на въздушна четка. При направата на фигурките и покриването имах едно допълнително притеснение, защото използвах един нов вид захарна паста, а това винаги крие рискове. Оказа се, за моя радост, добро попадение. За тези, които се занимават с декорация на торти - става дума за турската захарна паста "Ovalette", от която останах много доволна. Тортата под покритието е шоколадова с бял крем от маскарпоне, рикота и млечна сметана с пресни череши.

Няма коментари:

Публикуване на коментар