понеделник, 11 юни 2012 г.

"Снежанка и седемте джуджета"

       Тази торта беше последната от една тежка серия - четвърта двуетажна торта само за една седмица! За един сладкарски цех това едва ли би било проблем, но за мен е сериозен стрес, защото детайлите по всяка една торта са много и обичайно ми трябват два дни подготовка преди окончателното аранжиране. На всичкото отгоре тук щях да правя героите от филмчето на Дисни за Снежанка - т.е имаше поне 8 фигури! Героите от тези популярни анимационни филми изглеждат на пръв поглед лесни за моделиране, но израженията им са много характерни и трудно се имитират точно. Най-големи притеснения имах относно самата Снежанка, затова започнах да я правя три дни предварително. Непосредствено преди сглобяването на тортата се заех с джуджетата, като вече имах ясна концепция къде ще стоят те и съответно в какви пози трябва да бъдат. Освен Снежанка и джуджетата най-отгоре трябваше да има и модел на къщичката от приказката /по изрично желание на рожденичката/ - нея обаче оставих за накрая, като предварително моделирах основната й форма от оризон и бонбони маршмелоуз. Смея да кажа, че крайният резултат надмина очакванията ми, особено що се отнася до фигурките и израженията на джуджетата:

Изглед отпред
Изглед отстрани

       И понеже джуджетата действително са моята гордост, ето малко повече снимки отблизо:





       Снежанка не ми е толкова любима, но все пак постигнах някаква прилика, което не е малко за мен. Що се отнася до къщичката, тя ми достави голямо удоволствие, защото много обичам да украсявам къщи:

В анфас
В анфас










Къщичката

       Както обикновено при такива големи и детайлни торти, снимките взеха превес над текста. За завършек само ще кажа, че тортата беше еклерова - една уговорка още от миналата година. Тогава отново правих торта за рождения ден на Боряна с друга анимационна героиня - русалката Ариел. По онова време все още овладявах техниката на еклеровите торти, но имах един-два неуспеха и не посмях да се заема с двуетажна от този вид. Направих обаче една малка -  за почерпка в по-тесен кръг - така стана ясно, че това е предпочитаният от семейството вид. Тази година вече всичко стана според плана и всички бяха доволни!

Няма коментари:

Публикуване на коментар