сряда, 28 март 2012 г.

"Колите" отново начело в класацията

       През миналата година от всички торти, които направих, най-много бяха тези на тема "Колите" - с герои от едноименното филмче на Дисни, общо три на брой /без да броим една от най-старите ми мини-тортички/. В началото на 2012 г обаче, след една продължителна серия на тема "Хари Потър" симпатичните колички останаха на втори план, но не за дълго! Тук ще представя две торти, с които "Колите" отново поведоха в личната ми класация. Вече се затруднявам да измислям само нови неща по тази тема и вероятно има повтарящи се елементи, но все пак се радвам, че става дума за едно от любимите ми анимационни филмчета и не изпитвам досада от изработката на украсата.

       Ще започна с тортата, която представляваше по-голямо предизвикателство за мен, тъй като тя трябваше да се състои от две триизмерни фигури - герои от втората част на филма. Едната от тях беше отново на Светкавицата Макуин, но този път с новия му стайлинг /детето го познаваше изключително добре/. Втората беше на състезателното ферари Франческо - ново попълнение към "обичайните заподозрени". Налагаше се да бъда много стриктна при изработката на детайлите, защото отклоненията от филмовия образ със сигурност щяха да бъдат забелязани. Както казах, рожденикът Дани от най-ранната си съзнателна възраст следи "Колите", а сега и "Колите"-2, и това е третата торта, свързана с филма, която правя за него.
       В настоящия случай се спрях на рецептата за морковена торта, от чиито блатове изрязах формите на двете коли. Общият размер беше 18/20 парчета, и поставени една до друга, те изглеждаха доста внушително. Стандартните размери подложки, които имах, не можаха да поберат творението ми, и се наложи да изработя една от тънка дървена плоскост, която покрих с моделираща маса.
       Ето най-сетне крайният резултат:




      
         

       След като я видяхте от различните страни, сега ще покажа как изглеждаше Светкавицата Макуин в процеса на изработка и като краен резултат отблизо:

Преди намазването с крем
Готов за покриване










В завършения му вид


          За малко щях да допусна сериозна грешка при надписа на предния капак. В първата част на филмчето Макуин имаше рекламен надпис "Ръждояд" със съответната емблема, но се оказа, че във втората част е различен, а аз не бях обърнала внимание! Добре, че бащата на Дани, с който работим заедно, ме коригира навреме.
       Ето и другата кола - Франческо - по-отблизо:

   

     
       Втората торта на тази тема беше по-малка. Изискванията към нея бяха украсата да е със Светкавицата Макуин, а по отношение на съдържанието - да е без крем, т.е да е нещо като шоколадов кейк. Това не беше трудно, само за да постигна по-голяма височина на тортата слепих три кръгли кейка с течен шоколад и измазах със същото отстрани преди покриването. Ето как изглеждаше в общ план...


           

                    ....и при по-детайлен оглед:

Светкавицата Макуин
Гуидо - апликация отстрани










Надписът - може би най-свежата ми идея тук

       Надявам се публикацията да не предизвика нови поръчки на тази тема, защото май ще почна да се повтарям, а и имам нужда от разнообразие, за да са по-добри резултатите. В случая с тортите повторението не е майка на /знанието/ успеха!

2 коментара:

  1. Здравей Mery Shik! Колите са страхотни, много сладурски, впечатлена съм и от двете фигури. Ако ги покажа на моите момчета сигурно ще поискат и те такива!

    ОтговорИзтриване