сряда, 21 март 2012 г.

Още малко на тема животни - "Куче в кутия" № 3

       Има неща, които непрестанно са актуални сред момичетата от различни възрасти. Кученцата, подаващи се от чанти, кутии, чаши и т.н, изглежда, са точно от тях. Телефонът на по-голямата ми дъщеря е пълен с подобни снимки, изпратени от приятелки, а по-малката се прехласва, когато види такава картинка. Нещо подобно се случи /донякъде за мое съжаление/ при избора на торта за рождения ден на Йоана - дъщеря на мои приятели. Тя искаше тортата й да бъде или на тема смърфове, или с герои от "Мъпетите". Докато обмисляхме с майка й подробностите, Йоана мерна сред снимките на по-ранните ми торти кутията с кученце в нея и това определи окончателния вид на украсата. 
       Не обичам особено да повтарям тортите, които правя, а може би и не бих могла. За щастие породите кучета са достатъчно много и мога спокойно да не се повтарям. Тук нямаше специални желания относно конкретна порода и аз без колебание започнах да правя глава на басет - любимото ми куче. Промених и дизайна и размера на кутията в сравнение с предишните две торти, така че се получи нещо доста различно:





    Така изглеждаше тортата отпред и отстрани. Височината й беше по-голяма от обичайните 8-9 см, защото исках да придам повече обем на "кутията". Капакът е неядивен, тъй като е направен от картон, облечен със захарна паста. Главата на кучето е от слепени с крем блатове, които изрязах в нужната форма и покрих също със захарна паста. По отношение на вида на тортата - тя беше един безспорен нов фаворит! Използвах любимите ми шоколадови блатове, но вместо крем с натурален шоколад и малини или банани, приготвих бял шоколадов крем, сложих и пресни ягоди, а блатовете сиропирах с малко плодово боле. Вкусът беше изключително добър за моя радост, но за пореден път не успях да снимам как изглеждаше в разрез.

   Естествено, снимах и главният "участник" по-отблизо:




      И последни снимки - още някои детайли и един поглед към капака на кутията:

Тортата отстрани с капака
Надписът
 

       

Няма коментари:

Публикуване на коментар