сряда, 1 февруари 2012 г.

Две торти за три момичета

       Дългата пауза, която направих между това включване и предишното, не се дължи на творческо изчерпване /за щастие/ или на мързел /за съжаление/. Просто за един кратък период от време трябваше да направя голям брой торти и нямах възможност да обърна внимание на натрупалите се снимки. В резултат на това обаче имам вече доста неща да покажа, и се надявам това да стане скоро.
       Днес искам да представя две торти, които бяха предназначени за рождени дни на момичета на възраст 11 - 12 години. Установила съм, че в този период те стават доста взискателни и е трудно да им се угоди, а вече имат и ясно и категорично мнение по въпроса за украсата. Това се отнася най-вече за първата торта, предназначена за по-голямото момиче, дъщеря на мои приятели. Предварително трябва да кажа, че идеята за нея не беше моя, рожденничката си беше избрала точно определена снимка, която трябваше да следвам. Това не е любимият ми начин на действие, но все пак изборът й беше нестандартен, а аз се постарах да доразвия темата:


       Темата, както се вижда, беше свързана с героите от "Bugs Bunny". Моделът, който следвах, не съдържаше фигурки, но аз не можах да се удържа и направих заека:


       Въпреки привидно простия дизайн изработката не беше лесна - различните по цвят части на тортата създават доста затруднения при покриването.
       Тук е мястото да спомена, че доставката беше свързана с най-многото препятствия от всички досега. Рожденият ден, на който и ние щяхме да присъстваме, се състоя на Витоша, в близост до местността "Офелиите". Два дни преди събитието падна първият голям сняг и пътищата станаха трудно проходими. Пристигнахме в района вече по тъмно и се оказа, че последната част от пътя до почивната база е непроходим за кола. Наложи се да нося тортата в неутъпкан сняг около километър Е, справих се, разбира се, така че събрах овации както за нея, така и за доставката!

       Втората торта беше предназначена за две близначки - Габриела и София, които навършиха 11 години. Тук обсъдихме идеята с родителите им и решихме да бъде разделена на две половини и да показва неща, присъщи на всяка от тях - любими и омразни неща, любим цвят, думички, казани от тях в ранните им години и т.н. Реших тортата да представлява отворена тетрадка, с по една страничка за всяко момиче:


       Ето как изглеждаха страничките отблизо: 


       А ето и фигурките на близначките:



          По отношение на вида на тортите нямаше нещо ново - едната беше бяла еклерова, а другата шоколадова, но този път в комбинация с банани - един много добър вариант за този сезон.


Няма коментари:

Публикуване на коментар