събота, 4 август 2012 г.

Тракторчето Том в страната на смърфовете

       Сигурно се чудите има ли такова анимационно филмче, което сте пропуснали...Всъщност няма. Просто в последната торта трябваше да комбинирам любимите герои на едно момченце, което навърши две години наскоро - тракторът Том и неговите приятели и смърфовете. Но в крайна сметка, щом смърфовете могат да посетят Ню Йорк, не виждам защо някой да не бъде на гости в тяхната страна!
      Като майка на две поотраснали момичета не съм много в крак със всички анимационни филмчета за малки момчета. Отново се наложи набързо да се информирам за тракторчето Том. Ето едно клипче, на което можете да видите и вие за какво става въпрос:


      
       Сега оставаше да измисля как да го комбинирам и със смърфовете. Първоначално това ми се струваше не особено добра идея. Накрая реших основните фигури да са тракторчето и приятелите му, смърфовете да седят около тях, а бордовете и подложката на тортата да са украсени с гъби по аналогия с къщите им. Трябва да призная, че до последно не бях сигурна в крайния резултат.....Въпреки това мисля, че успях да постигна търсения ефект:

Изглед отпред
Отстрани
Отстрани

       Всъщност любимият ми елемент в тортата си останаха гъбите отстрани! Тя беше с диаметър около 30-32 см и успях да разположа отгоре три от четирите любими герои на малкия Филип. Четвъртият - комбайнчето, което беше по-обемисто, вмъкнах само като апликация отпред.
      
        Ето и героите по-отблизо:

Тракторчето Том
Смърфчето и комбайна

Смърфчето с надписа









  
       По отношение на вида на тортата - тя беше с бели пандишпанови блатове, крем от маскарпоне, заквасена сметана и ванилов пудинг и вишни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар