сряда, 28 декември 2011 г.

Весела Коледа!

       С леко закъснение дойде време да представя нещата, които направих около тази Коледа. Отново малко надцених времето и силите си, дори в един момент ми се струваше, че няма да успея с всичко. Първоначално бяха меденките - имах чувството, че са безкрайно количество. Те запълниха всяко свободно ъгълче, а в къщи замириса прекрасно на Коледа. После трябваше и да се опаковат в пликчета и кутии за пренасянето. Последните две седмици прекарах в непрекъсната работа,тъй като освен сладки правих и две торти - една коледна и една детска за рожден ден /за нея по-нататък/. Най-голямото предизвикателство бяха медените къщички накрая, предназначени за коледното парти в къщи. Този път ги украсих със захарна паста, а не само с айсинг и бонбонки. В приготвянето им децата ми взеха голямо участие - тяхно дело са повечето от дребните украси. Успоредно с къщичките направихме и множество дребни сладки за коледната маса - захарни бисквити с различна форма, маслени бисквити с какао и канела, целувки, бисквитки с "прозорче" и шоколад и френски макарон /първи опит/. В раздела "Рецепти" в най-скоро време ще намерите тези на повечето коледни сладки, както и една нова хубава рецепта за меденки, която изпробвах тази година. Коледната торта беше  "Кармен" - с шоколадов блат, орехов крем и сметана с шоколадови стърготини.
       Нямам много повече за разказване, затова пък имам да покажа много снимки. Това е равносметката на тазгодишните ми усилия:
         - между 300 и 400 декорирани меденки
         - три медени къщички
         - една коледна торта /и още една за рожден ден междувременно/
         - 3-4 кг сладки за коледната маса
       Както се досещате, тук не става дума за другите банални дейности като ходене на работа, обичайно ежедневно готвене и чистене, купуване и опаковане на коледни подаръци, развеждане на децата насам-натам, посещение на коледни тържества в училище и т.н, и т.н.....
     
        След този кратък коментар ето и самите снимки:

                        КОЛЕДНА ТОРТА
Изглед отпред





Отстрани
Снежните човеци
Зайчето
Катеричката














                         КОЛЕДНИ   МЕДЕНКИ   


Първите сладки


Още от тях...
и още....











и още.....
......










...и така до безкрайност!
.....











        

         


       А с тези тук не съм особено оригинална - те са копие на често срещан модел в съответните сайтове, но човек не може непрекъснато да открива топлата вода:






        Следващите снимки са на коледни сладки, които бяха поръчани за фирмени коледни подаръчета, затова част от тях са с логото на фирмата:

Сладките с коледна украса....
и тези с логото на фирмата

                   И  НАКРАЯ  МЕДЕНИТЕ  КЪЩИЧКИ:


Голямата къща
Малката къща - отзад









Магазинчето
Магазинчето отстрани













Масата - поглед отгоре

        С това изтощително голямо количество снимки искам да пожелая на всички весели коледни празници и щастлива и успешна нова година!

Няма коментари:

Публикуване на коментар