неделя, 18 декември 2011 г.

"Кошмари преди Коледа"

       Отново се налага да отбележа, че заглавието е малко подвеждащо. Не става дума за подготовката за Коледа и множеството коледни сладки, които направих и продължавам да правя тези дни - за тях по-нататък ще дойде ред.В един момент се оказа, че всяка свободна повърхност в къщи е запълнена със съхнещи меденки, дребни и едри формички за сладки и различни цветове захарна паста, айсинг и посипки. На фона на цялата тази трескава дейност приех поръчка за една торта, която просто не можех да откажа. Темата на украсата беше свързана с анимационния филм на Тим Бъртън "Кошмари преди Коледа" и ръцете веднага ме засърбяха да започна да правя фигурките, тъй като в къщи сме му големи почитатели и многократно сме го гледали. Може би поради пристрастието ми към филмчето и тортата стана доста впечатляваща и имаше голям успех сред рожденичката и гостите й.

Общ поглед отпред
Отстрани
Отстрани












Отзад
       Общо взето, героите се получиха доста близки до оригинала - ето ги по-отблизо:

Главният герой - Джак
Сали
Сали - преди тортата












Призрачното куче Зеро
Другите герои










       Фигурите са изработени от захарна паста, но този път се наложи да използвам и дървено шишче и телче за сладкарски цели, за да направя Джак. Тортата е новоизпробвана рецепта, която веднага попадна сред най-любимите, и ми е вече фаворит за шоколадова торта. Скоро ще я споделя в раздела " Рецепти " - блатът за нея направих по рецепта от "Сладко царство" - може да я видите тук, а кремът беше шоколадов с малини.

        Време е да се връщам към собствения си "кошмар преди Коледа", но преди това искам да ви поздравя с едно клипче от филма на Тим Бъртън с песента към него:

Няма коментари:

Публикуване на коментар