петък, 27 май 2011 г.

Торта "Малката русалка" и торта с жабче

     Тези две торти направих за рождения ден на двегодишно момиченце - Боряна. Тази с русалката Ариел е по-голяма и беше предназначена за партитото с приятели, а тортичката с жабчето беше за малко празненство с няколко дечица по-рано през деня.
     Преди да започна да правя тортата, имах доста притеснения относно малката русалка - освен че правенето на човешки фигури не е много лесно, тази трябваше и да има прилика с анимационната героиня от филмчето на Дисни. Първоначално мислех да направя просто една червенокоса русалка с по-опростени черти, тъй като и рожденничката е още малка, но след като извърших няколко опита с моделирането на главата на Ариел, постигнах първоначалния си замисъл. Ето и резултата:



Тортата отпред
Отстрани
Отзад

Отстрани

   
     Моят любим герой от филмчето за Ариел е ракът-композитор Себастиян и му отделих специално внимание. Рибката Флаундър, разбира се, също присъства в тортата. Ето някои детайли по-отблизо:
   

Ракът Себастиян
Флаундър
Ариел с морски кончета
   
     Самата торта беше медена  /"Медовик"/ - рецептата я има в раздела с рецепти.Малката тортичка за другото празненство пък беше бяла еклерова.
    
       Ето я и самата малка тортичка за Боряна - тя трябваше да бъде с животинче отгоре, и аз се спрях на жабче-принцеса:



 


Цветятя и надписът

Жабчето отблизо




    

Няма коментари:

Публикуване на коментар